Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een gemiddeld schadetraject?

Dat is moeilijk te zeggen. Een algemeen antwoord is niet mogelijk. Het is namelijk afhankelijk van de complexiteit van de zaak, waaronder de ernst van het letsel.

Hoe kan het dat er door HBS geen kosten in rekening worden gebracht?

Wij worden betaald door de aansprakelijke verzekeraar en niet door het slachtoffer. Het behandelen van een zaak kost zeker geld, maar niet voor u! Ook niet als blijkt dat de verantwoordelijke partij niet 100% aansprakelijk is: Wij werken geheel kosteloos voor u.

Moet ik een Schadeverzekering Voor Inzittenden (SVI) afsluiten?

Natuurlijk MOET u niets, maar het is zeker wel verstandig. Uw tussenpersoon of uw verzekeraar kan u hier verder over informeren. U kunt een beroep doen op deze verzekering als u door uw eigen schuld, als bestuurder van uw auto/motor (letsel-)schade heeft opgelopen bij een ongeval. De SVI keert over het algemeen de daadwerkelijk geleden schade uit.

Wat valt er eigenlijk allemaal onder letselschade?

Informatie hierover vindt u op de specifieke pagina omtrent Letselschade.

Als ik na maanden pas klachten krijg, heb ik dan nog rechten?

Dat kan, maar pas op. Bepalend kan zijn of u na het ongeval een arts heeft bezocht om uw letsel te laten beoordelen en vastleggen. Wij kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen om vooral snel te reageren na een (verkeers)ongeval. Het maakt daarbij niet uit of u nu wel of niet al zeker weet óf u recht heeft op schadevergoeding. Dat zoeken wij namelijk voor u uit.
Let op: Na 5 jaar is een zaak in beginsel verjaard en verliest u uw rechten.

Ik twijfel of ik recht heb op schadevergoeding, wat nu?

Altijd bellen voor overleg! Dat kost niets. Wanneer u twijfelt en NIET belt, zult u vast blijven twijfelen. Dus: Altijd bellen! Al was het maar om de twijfel weg te nemen. Bel ons nu op: 085 0861089.

Maar ik heb toch een rechtsbijstandsverzekering?

U bent niet verplicht een beroep te doen op deze verzekering. Wij helpen u graag en kosteloos verder.

Ik ben niet tevreden over mijn huidige letselschade-expert. Wat nu?

Bel 085 0861089 voor overleg en een oriënterend advies. Dit kost u niets! Ook hier geldt: bij twijfel altijd bellen al is het alleen maar om de twijfel weg te nemen.

Hoe wordt de hoogte van een schadevergoeding vastgesteld?

De hoogte van een schadevergoeding bepalen, is een complexe aangelegenheid en van vele factoren afhankelijk. Het is maatwerk, gebaseerd op het letsel en de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer.

Welke 'schade' kan er allemaal vergoed worden?

Er bestaat een grote diversiteit aan mogelijke schadeposten. Per persoon is dit verschillend. Sommige schadeposten doen zich bij vrijwel ieder slachtoffer voor, zoals ziektekosten, reiskosten, schade aan eigendommen etc. Over deze schade en andere mogelijke schadeposten kunt u meer lezen op de pagina Informatie hierover vindt u op de specifieke pagina omtrent Letselschade.